NHBF

Al sinds 2005 is het Noord-Hollands Bierfestival het podium voor brouwers uit onze provincie en genieten de bezoekers van de aangeboden bieren.

Het Noord-Hollands bierfestival wordt georganiseerd door bierconsumentenvereniging PINT en vindt plaats in Alkmaar. Centraal gelegen in Noord-Holland en al jaren de thuisbasis van het NHBF. Het festival brengt de biercultuur van de provincie Noord-Holland onder de aandacht – en Noord-Holland hoort in Nederland bij de provincies met de meeste brouwerijen. Voor even is Alkmaar, dankzij het Noord-Hollands Bierfestival, de bierhoofdstad van Noord-Holland.

Van Texel tot Amsterdam, van Haarlem tot Enkhuizen: in Noord-Holland wordt bier niet alleen gedronken, maar ook gebrouwen. Noord-Hollandse brouwers experimenteren met nieuwe stijlen en ingrediënten en laten zich inspireren door smaken van over de hele wereld. Dat maakt het proeven van Noord-Hollands bier ook zo leuk.

Het festival en later ook de bieren die geschonken worden kan je op Untappd vinden onder Bierconsumentenvereniging PINT.